Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasto, idealne z każdymi owocami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8492
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 550
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8492
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 550
Składniki
Rozpuścić margarynę, jaja zmiksować z cukrami i dolewać powoli margaryne, miksujemy chwilkę i dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przelewamy na blachę, układamy owoce, jeżeli są to jabłka to obieramy i rozkrajamy na ósemki, układamy gęsto i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180*C na ok 20-30 min. Sprawdzamy patyczkiemy czy ciasto się nie przykleja.