Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14501
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14501
Składniki
1/2 kostki masła utrzyj z cukrem pudrem, jajkami i żółtkiem. Dosyp 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj jogurt. Zagnieć ciasto i wyłóż na natłuszczoną blachę. Posyp pokrojonym rabarbarem. Piecz w temperaturze 180 st. C przez mniej więcej 15 minut.
Szklankę mąki wymieszaj z 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. 3. Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp je kruszonką i piecz dalej ok. 40 minut.
<strong>12 porcji, pieczenie 55 minut, 342 kcal, ok. 1,50 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia