Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3934
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18987
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2035
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3934
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18987
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2035
Składniki
1/2 kostki masła utrzyj z cukrem pudrem, jajkami i żółtkiem. Dosyp 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj jogurt. Zagnieć ciasto i wyłóż na natłuszczoną blachę. Posyp pokrojonym rabarbarem. Piecz w temperaturze 180 st. C przez mniej więcej 15 minut.
Szklankę mąki wymieszaj z 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. 3. Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp je kruszonką i piecz dalej ok. 40 minut.
<strong>12 porcji, pieczenie 55 minut, 342 kcal, ok. 1,50 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia