Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na jabłecznik"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4410
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5870
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12628
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4410
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5870
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12628
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w plastry. Podlej wodą, dodaj łyżkę cukru, posyp cynamonem, przesmaż.
Białka ubij z cukrami. Ubijaj, dodając żółtka, olej, mąki, proszek i margarynę. 3/4 ciasta wyłóż blachę.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Wyłóż jabłka, przykryj pozostałym ciastem. Piecz jeszcze 40 minut.
<strong>Czas przygotowania 80 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie