Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i polane czekoladą. Czego chcieć więcej?
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 34
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 37
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 44
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 227
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 34
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 37
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 44
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 227
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy jajko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia o otręby. Wyrabiamy ciasto rękami. Gdy będzie gładkie, nabieramy łyżeczką po trochę i formuje kulki. Układamy je na natłuszczonej blasze i dociskamy, aby nabrały bardziej płaskiego kształtu. Pieczemy 15-20 min w temp. 180 st. Gdy ostygną, zanurzamy je w roztopionej czekoladzie tak, aby były nią pokryte od spodu i z brzegu. Układamy na talerzy stroną czekoladową do góry. Gdy zastygną, odwracamy i możemy jeść.