Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i polane czekoladą. Czego chcieć więcej?
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy jajko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia o otręby. Wyrabiamy ciasto rękami. Gdy będzie gładkie, nabieramy łyżeczką po trochę i formuje kulki. Układamy je na natłuszczonej blasze i dociskamy, aby nabrały bardziej płaskiego kształtu. Pieczemy 15-20 min w temp. 180 st. Gdy ostygną, zanurzamy je w roztopionej czekoladzie tak, aby były nią pokryte od spodu i z brzegu. Układamy na talerzy stroną czekoladową do góry. Gdy zastygną, odwracamy i możemy jeść.