Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i polane czekoladą. Czego chcieć więcej?
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 35
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 89
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 124
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 35
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 89
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 124
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy jajko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia o otręby. Wyrabiamy ciasto rękami. Gdy będzie gładkie, nabieramy łyżeczką po trochę i formuje kulki. Układamy je na natłuszczonej blasze i dociskamy, aby nabrały bardziej płaskiego kształtu. Pieczemy 15-20 min w temp. 180 st. Gdy ostygną, zanurzamy je w roztopionej czekoladzie tak, aby były nią pokryte od spodu i z brzegu. Układamy na talerzy stroną czekoladową do góry. Gdy zastygną, odwracamy i możemy jeść.