Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i polane czekoladą. Czego chcieć więcej?
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5818
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14061
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 311
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5818
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14061
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 311
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy jajko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia o otręby. Wyrabiamy ciasto rękami. Gdy będzie gładkie, nabieramy łyżeczką po trochę i formuje kulki. Układamy je na natłuszczonej blasze i dociskamy, aby nabrały bardziej płaskiego kształtu. Pieczemy 15-20 min w temp. 180 st. Gdy ostygną, zanurzamy je w roztopionej czekoladzie tak, aby były nią pokryte od spodu i z brzegu. Układamy na talerzy stroną czekoladową do góry. Gdy zastygną, odwracamy i możemy jeść.