Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptasie mleczko trzykolorowe"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 950
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 950
Składniki
Jedną galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody. Ostudź. Szklankę mleka ubij na puszystą pianę.
Dodaj tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszaj. Wlej do pucharków lub salaterek.
W ten sam sposób przygotuj pozostałe galaretki, rozpuszczając je w szklance wody i mieszając ze szklanką ubitego mleka.
Wylej kolejne warstwy na już zastygniętą warstwę pierwszą. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie