Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 91
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 159
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 134
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1219
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 91
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 159
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 134
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1219
Składniki
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać ser. Wymieszać. W małej ( około ½ szklanki gorącej wody) ilości wody rozpuścić galaretkę cytrynową i nieco ostudzoną dodawać powoli do sera, ciągle mieszając. Ubić pianę z białek i dodać do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać bakalie i wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wyłożyć spód herbatnikami lub biszkoptami lekko nasączonymi kawą. Jeśli chcemy by sernik był przekładany, wlewamy ½ masy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po stężeniu zalewamy galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wylewamy pozostałą część masy i do lodówki. Po stężeniu wylewamy drugą galaretkę i wstawiamy całość do lodówki. Dla urozmaicenia do jednej części masy można dodać trochę kakao dla zabarwienia sernika. Jeśli nie zamierzamy robić „przekładańca” to wylewamy całość masy do tortownicy i po stężeniu zalewamy galaretką. Oczywiście galaretki nie mogą być gorące. Dla dekoracji na wierzchu sera zanim zalejemy go galaretką możemy wyłożyć owocami np. banany, pomarańcze, ananasy itp. S M A C Z N E G O !!!