Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1215
Pyszny i lekki tort tiramisu, krem jest bez dodatku surowych jajek. Biszkopt...
Odsłon: 3190
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 106
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 43
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1215
Pyszny i lekki tort tiramisu, krem jest bez dodatku surowych jajek. Biszkopt...
Odsłon: 3190
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 106
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 43
Składniki
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać ser. Wymieszać. W małej ( około ½ szklanki gorącej wody) ilości wody rozpuścić galaretkę cytrynową i nieco ostudzoną dodawać powoli do sera, ciągle mieszając. Ubić pianę z białek i dodać do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać bakalie i wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wyłożyć spód herbatnikami lub biszkoptami lekko nasączonymi kawą. Jeśli chcemy by sernik był przekładany, wlewamy ½ masy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Po stężeniu zalewamy galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wylewamy pozostałą część masy i do lodówki. Po stężeniu wylewamy drugą galaretkę i wstawiamy całość do lodówki. Dla urozmaicenia do jednej części masy można dodać trochę kakao dla zabarwienia sernika. Jeśli nie zamierzamy robić „przekładańca” to wylewamy całość masy do tortownicy i po stężeniu zalewamy galaretką. Oczywiście galaretki nie mogą być gorące. Dla dekoracji na wierzchu sera zanim zalejemy go galaretką możemy wyłożyć owocami np. banany, pomarańcze, ananasy itp. S M A C Z N E G O !!!