Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Umiarkowanie słodkie i łatwe w przygotowaniu. Niewiele potrzeba i można przyjmować gości.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 538
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14471
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1420
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 328
Pychota. Polecam.
Odsłon: 538
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14471
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1420
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 328
Składniki
Szklankę mleka odlać i rozpuścić w niej obie mąki i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać 1,5 paczki wiórek kokosowych i dalej gotować. Następnie wlać rozrobione mleko z obiema mąkami i cukrem waniliowym i zagotować. Na koniec wsypać 1 szklankę cukru i jeszcze chwilę gotować. Powstały budyń wystudzić i zimny utrzeć z margaryną. Blaszkę wyłożyć krakersami (na bokach nawet mogą być połówki lub pokruszone części) i zrobić z masą i krakersami przekładaniec. Ostatnia wierzchnia warstwa powinna być cieniutką masą. Pozostałe wiórki przyrumienić na suchej patelni. Posypać ciasto i wstawić na pół dnia do lodówki. SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!! UWAGA: Można troszkę to zmodyfikować (robiłam na dwa sposoby). Wziąć 1 budyń kokosowy i po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, wtedy dodatkowy kokosowy smak nadamy temu kremowi. Ale oba sposoby są pewne i wypróbowane, wiec nie powinno się nic dziać podczas przygotowania. Dla mojej rodzinki jest do deserek na medal! Polecam serdecznie!