Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Umiarkowanie słodkie i łatwe w przygotowaniu. Niewiele potrzeba i można przyjmować gości.
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 216
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 121
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 216
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 121
Składniki
Szklankę mleka odlać i rozpuścić w niej obie mąki i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać 1,5 paczki wiórek kokosowych i dalej gotować. Następnie wlać rozrobione mleko z obiema mąkami i cukrem waniliowym i zagotować. Na koniec wsypać 1 szklankę cukru i jeszcze chwilę gotować. Powstały budyń wystudzić i zimny utrzeć z margaryną. Blaszkę wyłożyć krakersami (na bokach nawet mogą być połówki lub pokruszone części) i zrobić z masą i krakersami przekładaniec. Ostatnia wierzchnia warstwa powinna być cieniutką masą. Pozostałe wiórki przyrumienić na suchej patelni. Posypać ciasto i wstawić na pół dnia do lodówki. SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!! UWAGA: Można troszkę to zmodyfikować (robiłam na dwa sposoby). Wziąć 1 budyń kokosowy i po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, wtedy dodatkowy kokosowy smak nadamy temu kremowi. Ale oba sposoby są pewne i wypróbowane, wiec nie powinno się nic dziać podczas przygotowania. Dla mojej rodzinki jest do deserek na medal! Polecam serdecznie!