Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bezowa z serkiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Blaszkę o wymiarach 25 na 32 cm wyłóż folią aluminiową, cienko posmaruj olejem i oprósz mąką. Równomiernie rozsmaruj ubitą masę białkową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Susz 30 minut.
Bezę lekko ostudź. Wyjmij razem z folią na blat, folię delikatnie usuń. Rozsmaruj krem czekoladowy, na nim serek homogenizowany. Zwiń. Roladę pokrój ostrym nożem na porcje i od razu podawaj.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie