Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada czekoladowa"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Pokrusz drobno 4 wafle. Zagotuj w garnuszku szklankę wody. Zdejmij naczynie z ognia, do wrzątku wsyp galaretkę o dowolnym smaku i mieszając, starannie połącz .
W garnku rozpuść margarynę. Wlej 2 łyżki wody, rozpuszczoną galaretkę, wsyp cukier oraz kakao. Wymieszaj masę i zagotuj. Zdejmij naczynie z ognia, wsyp pokruszone wafle i jeszcze raz wymieszaj. Masę odstaw, by lekko ostygła.
Wafel posmaruj połową masy, nakryj drugim waflem, przyciśnij i posmaruj resztą masy. Zwiń jak roladę.
W kąpieli wodnej rozpuść polewę czekoladową. Kiedy lekko ostygnie, polej roladę, posyp kolorową posypką i odstaw do stężenia. Zamiast posypki możesz użyć do dekoracji rolady posiekanych orzechów włoskich lub laskowych albo smażonej skórki pomarańczowej.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,40 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Bella Relaks