Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada jogurtowa"
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 646
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 145
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 646
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 145
Składniki
Galaretki rozpuść oddzielnie w 2 szklankach wrzątku. Jedną pokrój w kosteczkę.
Biszkopt: wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia. Jajka ubij z wodą, wsyp cukier oraz cukier waniliowy i ubijaj jeszcze 2 minuty. Wsyp mąkę z proszkiem, wymieszaj.
Szeroką blachę wyłóż papierem, wlej ciasto. Piecz około 20 min w temp. 180°C. Gorące ciasto połóż na ściereczce posypanej cukrem pudrem, zwiń w rulon, odstaw do stężenia.
Do wysokiego naczynia wlej jogurt oraz wodę. Zmiksuj. Nie przerywając miksowania, syp krem jagodowy w proszku. Zwiększ obroty i miksuj jeszcze ok. 3 minut.
Zdejmij ściereczkę, rozwiń roladę. Posmaruj kremem, na wierzchu rozłóż pokrojoną galaretkę. Ponownie zwiń ciasto. Wierzch polej drugą, tężejącą galaretką. Wstaw ciasto do lodówki, aby całkowicie zastygło. Rolada najsmaczniejsza jest na drugi dzień.
Porcje: 10. Przygot.: 60 min. Cena: 0,90 zł. Kalorie: 252.
Przepis przysłała Agata Sikorska z SuwałkŹródło: Bella Relaks