Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada twarogowa"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424791
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424791
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Składniki
Ciasto: ser, cukier, jajko i szczyptę soli zmiksuj. Mieszając, wlej olej. Mąkę połącz z proszkiem, dodaj do sera, zagnieć. Uformuj kulę, przykryj, odstaw na 15 min.
Masa: śliwki pokrój w cienkie paski, wymieszaj z konfiturą śliwkową. Dodaj cynamon, skórkę i sok cytrynowy, połącz. Ciasto rozwałkuj na kwadrat 40x30 cm. Rozsmaruj masę. Zwiń z dłuższego boku.
Roladę pokrój na 12 części, ułóż na blasze. Każdą lekko ugnieć łyżką, posyp migdałami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Anna Kaczmarska z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie