Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada twarogowa"
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 39
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20439
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 370
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 39
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20439
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 370
Składniki
Ciasto: ser, cukier, jajko i szczyptę soli zmiksuj. Mieszając, wlej olej. Mąkę połącz z proszkiem, dodaj do sera, zagnieć. Uformuj kulę, przykryj, odstaw na 15 min.
Masa: śliwki pokrój w cienkie paski, wymieszaj z konfiturą śliwkową. Dodaj cynamon, skórkę i sok cytrynowy, połącz. Ciasto rozwałkuj na kwadrat 40x30 cm. Rozsmaruj masę. Zwiń z dłuższego boku.
Roladę pokrój na 12 części, ułóż na blasze. Każdą lekko ugnieć łyżką, posyp migdałami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Anna Kaczmarska z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie