Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada twarogowa"
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 196
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 818
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3452
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27247
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 196
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 818
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3452
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27247
Składniki
Ciasto: ser, cukier, jajko i szczyptę soli zmiksuj. Mieszając, wlej olej. Mąkę połącz z proszkiem, dodaj do sera, zagnieć. Uformuj kulę, przykryj, odstaw na 15 min.
Masa: śliwki pokrój w cienkie paski, wymieszaj z konfiturą śliwkową. Dodaj cynamon, skórkę i sok cytrynowy, połącz. Ciasto rozwałkuj na kwadrat 40x30 cm. Rozsmaruj masę. Zwiń z dłuższego boku.
Roladę pokrój na 12 części, ułóż na blasze. Każdą lekko ugnieć łyżką, posyp migdałami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Anna Kaczmarska z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie