Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Róże z ciasta na racuchy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1666
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1635
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1666
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1635
Składniki
ok. 60 min; koszt: ok. 7 zł.
W ciepłym mleku rozpuść sól, cukier, drożdże, dodaj mąkę, jajka, wyrób łyżką ciasto, aby było jednolite.
Ciasto podziel na dwie części, jedną wymieszaj z kakao, drugą pozostaw bez zmian. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut. Na zmianę przełóż do foremek raz białe, a raz ciasto z kakao.
Jabłko umyj, osusz, nie obieraj, tylko usuń gniazdo nasienne, pokrój i powtykaj w każdą różę kawałki jabłka. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut w temperaturze 160oC. Po upieczeniu obsyp cukrem pudrem. Podawaj z ulubioną słodką śmietaną.
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Świat kobiety