Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki Mateusza"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14646
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14646
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Ser miksujemy z 1/2 szklanki cukru. Śmietanę ubijamy z resztą cukru. Truskawki rozmrażamy na sicie, 2 szklanki odsączonego z truskawek soku doprowadzamy do zagotowania. Rozpuszczamy w nim 2 galaretki.
Ser mieszamy z ubitą śmietaną. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Każdą masę mieszamy ze szklanką gęstniejącej galaretki, rozlewamy do foremek.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy np. świeżymi truskawkami, posypką czekoladową itp.
Przepis nadesłał Mateusz Rosadziński z Poznania</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 min Cena jednej sztuki 2 zł</strong>Źródło: Rewia