Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik aksamitny angielski"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 948
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 234
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 948
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 234
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno domieszaj jajka. Ucieraj i porcjami dodawaj twaróg i obie śmietany. Dosyp kaszkę, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy. Dokładnie wymieszaj.
Cytrynę wyszoruj, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę. Domieszaj do masy serowej. Tortownicę posmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Nałóż przygotowaną masę. Sernik piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź.
Ciasto ostrożnie wyjmij z tortownicy. Owoce przebierz, opłucz, osusz. Udekoruj nimi wierzch sernika. Ew. polej go syropem klonowym.Źródło: Tina