Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy z kruszonką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1521
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1272
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1152
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1521
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1272
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1152
Składniki
Przygotuj ciasto: czekoladę stop w kąpieli wodnej. Przestudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj czekoladę, cukier, mąkę, jajka i proszek. Zagnieć ciasto. Rozdziel je. Uformuj 2 kule. Osobno zawiń w folię, schładzaj 30 min.
Przygotuj masę. Twaróg zmiel. Jajka rozbij, żółtka utrzyj kolejno z: masłem, serem, cukrem i budyniem. Z białek ubij sztywną pianę. Połącz ją z masą. Domieszaj bakalie. Blachę natłuść, wylep 1/2 ciasta. Rozsmaruj masę.
Pozostałe ciasto zetrzyj na kruszonkę. Posyp nią sernik. Piecz go ok. 60 min w temp. 180 st. Wystudź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina