Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy z kruszonką"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19291
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19291
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Składniki
Przygotuj ciasto: czekoladę stop w kąpieli wodnej. Przestudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj czekoladę, cukier, mąkę, jajka i proszek. Zagnieć ciasto. Rozdziel je. Uformuj 2 kule. Osobno zawiń w folię, schładzaj 30 min.
Przygotuj masę. Twaróg zmiel. Jajka rozbij, żółtka utrzyj kolejno z: masłem, serem, cukrem i budyniem. Z białek ubij sztywną pianę. Połącz ją z masą. Domieszaj bakalie. Blachę natłuść, wylep 1/2 ciasta. Rozsmaruj masę.
Pozostałe ciasto zetrzyj na kruszonkę. Posyp nią sernik. Piecz go ok. 60 min w temp. 180 st. Wystudź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina