Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy z kruszonką"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 69
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 339
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4799
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 69
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 339
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4799
Składniki
Przygotuj ciasto: czekoladę stop w kąpieli wodnej. Przestudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj czekoladę, cukier, mąkę, jajka i proszek. Zagnieć ciasto. Rozdziel je. Uformuj 2 kule. Osobno zawiń w folię, schładzaj 30 min.
Przygotuj masę. Twaróg zmiel. Jajka rozbij, żółtka utrzyj kolejno z: masłem, serem, cukrem i budyniem. Z białek ubij sztywną pianę. Połącz ją z masą. Domieszaj bakalie. Blachę natłuść, wylep 1/2 ciasta. Rozsmaruj masę.
Pozostałe ciasto zetrzyj na kruszonkę. Posyp nią sernik. Piecz go ok. 60 min w temp. 180 st. Wystudź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina