Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik czekoladowy na herbatnikach"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6280
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6280
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4982
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładga z Brzegów
Herbatniki posiekaj z kakao. Dodaj stopione masło, wymieszaj. Ułóż w tortownicy (śr. 18 cm). Masa: twaróg zmiel, utrzyj z mascarpone i śmietaną. Zmiksuj z jajkami. Czekoladę i masło stop osobno, ostudź.
Dodaj do masy, wsyp kakao i cukier puder. Dokładnie wymieszaj. Wlej do tortownicy. Piecz 80 min w 180°C. Ostudź. Polewa: czekoladę stop ze śmietaną. Wylej na tacę, ostudź. Masło czekoladowe podgrzej, polej sernik. Udekoruj czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie