Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik czekoladowy na herbatnikach"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1165
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1165
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładga z Brzegów
Herbatniki posiekaj z kakao. Dodaj stopione masło, wymieszaj. Ułóż w tortownicy (śr. 18 cm). Masa: twaróg zmiel, utrzyj z mascarpone i śmietaną. Zmiksuj z jajkami. Czekoladę i masło stop osobno, ostudź.
Dodaj do masy, wsyp kakao i cukier puder. Dokładnie wymieszaj. Wlej do tortownicy. Piecz 80 min w 180°C. Ostudź. Polewa: czekoladę stop ze śmietaną. Wylej na tacę, ostudź. Masło czekoladowe podgrzej, polej sernik. Udekoruj czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie