Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik czekoladowy na herbatnikach"
Wersja szybkich gołąbków:bez zawijania, bez obsmażania, pieczonych w piekarni...
Odsłon: 131
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Odsłon: 191
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Odsłon: 967
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 700
Wersja szybkich gołąbków:bez zawijania, bez obsmażania, pieczonych w piekarni...
Odsłon: 131
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Odsłon: 191
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Odsłon: 967
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 700
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładga z Brzegów
Herbatniki posiekaj z kakao. Dodaj stopione masło, wymieszaj. Ułóż w tortownicy (śr. 18 cm). Masa: twaróg zmiel, utrzyj z mascarpone i śmietaną. Zmiksuj z jajkami. Czekoladę i masło stop osobno, ostudź.
Dodaj do masy, wsyp kakao i cukier puder. Dokładnie wymieszaj. Wlej do tortownicy. Piecz 80 min w 180°C. Ostudź. Polewa: czekoladę stop ze śmietaną. Wylej na tacę, ostudź. Masło czekoladowe podgrzej, polej sernik. Udekoruj czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie