Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik drezdeński drożdżowy"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4065
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4065
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże utrzyj z łyżeczką cukru, mąki i odrobiną mleka. Mąkę przesiej. Dodaj 3 łyżki cukru, sól i wyrośnięte drożdże. Wlej pół szklanki ciepłego mleka i połowę stopionego, ostudzonego masła. Wyrób. Odstaw.
Na reszcie mleka z 2 łyżkami cukru ugotuj gęsty budyń. Ostudź, utrzyj z resztą masła i 2 żółtkami. Dodaj ubite białka. Połącz. Twaróg wymieszaj z resztą cukru, 2 jajkami i cukrem waniliowym, dodaj bakalie. Ciasto wyłóż na blachę. Rozsmaruj masę serową i krem budyniowy. Piecz ok. 50 min w 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie