Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik drezdeński drożdżowy"
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 822
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 734
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 1024
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 407
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 822
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 734
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 1024
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 407
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże utrzyj z łyżeczką cukru, mąki i odrobiną mleka. Mąkę przesiej. Dodaj 3 łyżki cukru, sól i wyrośnięte drożdże. Wlej pół szklanki ciepłego mleka i połowę stopionego, ostudzonego masła. Wyrób. Odstaw.
Na reszcie mleka z 2 łyżkami cukru ugotuj gęsty budyń. Ostudź, utrzyj z resztą masła i 2 żółtkami. Dodaj ubite białka. Połącz. Twaróg wymieszaj z resztą cukru, 2 jajkami i cukrem waniliowym, dodaj bakalie. Ciasto wyłóż na blachę. Rozsmaruj masę serową i krem budyniowy. Piecz ok. 50 min w 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie