Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik drezdeński drożdżowy"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3050
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3050
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże utrzyj z łyżeczką cukru, mąki i odrobiną mleka. Mąkę przesiej. Dodaj 3 łyżki cukru, sól i wyrośnięte drożdże. Wlej pół szklanki ciepłego mleka i połowę stopionego, ostudzonego masła. Wyrób. Odstaw.
Na reszcie mleka z 2 łyżkami cukru ugotuj gęsty budyń. Ostudź, utrzyj z resztą masła i 2 żółtkami. Dodaj ubite białka. Połącz. Twaróg wymieszaj z resztą cukru, 2 jajkami i cukrem waniliowym, dodaj bakalie. Ciasto wyłóż na blachę. Rozsmaruj masę serową i krem budyniowy. Piecz ok. 50 min w 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie