Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik drezdeński drożdżowy"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1517
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231914
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1517
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231914
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże utrzyj z łyżeczką cukru, mąki i odrobiną mleka. Mąkę przesiej. Dodaj 3 łyżki cukru, sól i wyrośnięte drożdże. Wlej pół szklanki ciepłego mleka i połowę stopionego, ostudzonego masła. Wyrób. Odstaw.
Na reszcie mleka z 2 łyżkami cukru ugotuj gęsty budyń. Ostudź, utrzyj z resztą masła i 2 żółtkami. Dodaj ubite białka. Połącz. Twaróg wymieszaj z resztą cukru, 2 jajkami i cukrem waniliowym, dodaj bakalie. Ciasto wyłóż na blachę. Rozsmaruj masę serową i krem budyniowy. Piecz ok. 50 min w 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie