Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik jeżynowo- brzoskwiniowy"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1384
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 278
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1384
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 278
Składniki
Jeżyny opłucz, dobrze osącz. Brzoskwinie umyj, ponacinaj skórkę u nasady, włóż je do wrzątku. Po chwili owoce wyjmij, obierz ze skórki, przekrój, usuń pestki.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. Twaróg dobrze utrzyj z 1/2 cukru i sokiem z cytryny. Odłóż trochę jeżyn oraz brzoskwiń do dekoracji. Resztę jeżyn zmiksuj i przetrzyj, a brzoskwinie pokrój na kawałki. Śmietanę ubij z resztą cukru. Masę serową wymieszaj z musem z jeżyn oraz bitą śmietaną. Ostrożnie połącz z żelatyną. Do tężejącej masy dodaj kawałeczki brzoskwiń. Przelej do tortownicy. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Wierzch ciasta udekoruj kawałeczkami odłożonych brzoskwiń i resztą jeżyn (ew. innymi owocami). Zalej galaretką. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina