Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zapominamy o diecie i pieczemy taki pyszny serniczek :) Słodziutki, tłuściutki i bardzo smaczny. Jest pyszny i pięknie się prezentuje :)
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 17
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 17
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Składniki
Tortownicę wykładamy folia. Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy dno tortownicy. Uklepujemy i wstawiamy do lodówki.
Wszystkie składniki masy serowej miksujemy i wylewamy na ciasteczka.
Do piekarnika wstawiamy na dolna półkę naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Na półkę powyżej wkładamy kratkę i na to nasz sernik. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach i wyłączamy piekarnik. Po 10 minutach uchylamy drzwiczki.
W tym czasie przygotowujemy krem miksując śmietanę z cukrem. Gdy sernik lekko przestygnie wykładamy na niego krem i pieczemy 10 minut. Po tym czasie znów uchylamy drzwiczki i tak studzimy sernik. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Kakao mieszamy z cynamonem i posypujemy tym ciasto przed podaniem.