Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zapominamy o diecie i pieczemy taki pyszny serniczek :) Słodziutki, tłuściutki i bardzo smaczny. Jest pyszny i pięknie się prezentuje :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8142
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1113
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11370
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8142
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1113
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11370
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 432
Składniki
Tortownicę wykładamy folia. Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy dno tortownicy. Uklepujemy i wstawiamy do lodówki.
Wszystkie składniki masy serowej miksujemy i wylewamy na ciasteczka.
Do piekarnika wstawiamy na dolna półkę naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Na półkę powyżej wkładamy kratkę i na to nasz sernik. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach i wyłączamy piekarnik. Po 10 minutach uchylamy drzwiczki.
W tym czasie przygotowujemy krem miksując śmietanę z cukrem. Gdy sernik lekko przestygnie wykładamy na niego krem i pieczemy 10 minut. Po tym czasie znów uchylamy drzwiczki i tak studzimy sernik. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Kakao mieszamy z cynamonem i posypujemy tym ciasto przed podaniem.