Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Brzoskwinie umyj, sparz, usuń z nich skórki. Podziel na pół, wyjmij pestki i pokrój w kostkę. Wszystkie polewy dokładnie wymieszaj.
Do miski włóż miękką margarynę lub masło, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy.
Następnie, nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku. Na koniec dodawaj po łyżce twarogu oraz mąkę lub proszek budyniowy. Ucieraj, aż do otrzymania gładkiej masy.
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej połowę masy serowej, rozłóż pokrojone brzoskwinie i zalej pozostałą masą. Wierzch wyrównaj łyżką.
Piekarnik nagrzej do 175° C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 50-60 minut. Sernik wyjmij z piekarnika, polej polewą i piecz jeszcze 10 min. Sernik wystudź w lekko uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin.
<strong>: 100 minut. Porcja: 350 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie