Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 456
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2130
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 54
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 33
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 908
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 456
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2130
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 54
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 33
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 908
Składniki
Brzoskwinie umyj, sparz, usuń z nich skórki. Podziel na pół, wyjmij pestki i pokrój w kostkę. Wszystkie polewy dokładnie wymieszaj.
Do miski włóż miękką margarynę lub masło, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy.
Następnie, nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku. Na koniec dodawaj po łyżce twarogu oraz mąkę lub proszek budyniowy. Ucieraj, aż do otrzymania gładkiej masy.
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej połowę masy serowej, rozłóż pokrojone brzoskwinie i zalej pozostałą masą. Wierzch wyrównaj łyżką.
Piekarnik nagrzej do 175° C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 50-60 minut. Sernik wyjmij z piekarnika, polej polewą i piecz jeszcze 10 min. Sernik wystudź w lekko uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin.
<strong>: 100 minut. Porcja: 350 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie