Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny i pyszniutki.Nie za słodki
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
ciasto kruche siekam margaryne z mąką,dodaje 5 żółtek,2 czubate łyżki cukru i 3 łyżeczki proszku do pieczenia.wyrabiam dokładnie ciasto i wkładam na 30 min. do zamrażalnika. masa serowa ucieram 0,5 kostki masła i dodaje cukier.Dalej ucierając dodaje powoli ser,1 jajko,1 żółtko i budyń waniliowy.na końcu delikatnie mieszam ze sztywnymi białkami. Na dużej blaszce układam 2/3 ciasta,następnie mase serową i pokrojone brzoskwinie.resztę ciasta zetrzeć na tarce i ciasto wstawić do piekarnika 200 stopni na ok.40 min.