Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny i pyszniutki.Nie za słodki
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1132
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1132
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 554
Składniki
ciasto kruche siekam margaryne z mąką,dodaje 5 żółtek,2 czubate łyżki cukru i 3 łyżeczki proszku do pieczenia.wyrabiam dokładnie ciasto i wkładam na 30 min. do zamrażalnika. masa serowa ucieram 0,5 kostki masła i dodaje cukier.Dalej ucierając dodaje powoli ser,1 jajko,1 żółtko i budyń waniliowy.na końcu delikatnie mieszam ze sztywnymi białkami. Na dużej blaszce układam 2/3 ciasta,następnie mase serową i pokrojone brzoskwinie.resztę ciasta zetrzeć na tarce i ciasto wstawić do piekarnika 200 stopni na ok.40 min.