Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny i pyszniutki.Nie za słodki
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
ciasto kruche siekam margaryne z mąką,dodaje 5 żółtek,2 czubate łyżki cukru i 3 łyżeczki proszku do pieczenia.wyrabiam dokładnie ciasto i wkładam na 30 min. do zamrażalnika. masa serowa ucieram 0,5 kostki masła i dodaje cukier.Dalej ucierając dodaje powoli ser,1 jajko,1 żółtko i budyń waniliowy.na końcu delikatnie mieszam ze sztywnymi białkami. Na dużej blaszce układam 2/3 ciasta,następnie mase serową i pokrojone brzoskwinie.resztę ciasta zetrzeć na tarce i ciasto wstawić do piekarnika 200 stopni na ok.40 min.