Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z czekoladą"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 760
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2786
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 760
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2786
Składniki
Porzeczki oczyść, opłucz, osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek. Krem czekoladowo-orzechowy przełóż do miski. Dodaj 25 dag masła, mąkę, 1 szkl. cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą masła i cukru. Dodaj pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy i kaszę mannę. Masę dokładnie zmiksuj.
Ciasto czekoladowe podziel na pół. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Resztę ciasta porwij na kawałki. Wierzch sernika posyp porzeczkami oraz kawałkami ciasta. Piecz 70 minut w temp. 175oC. Udekoruj resztą porzeczek.
105 min; Porcja: 490 kcal; Cena porcji: 1,85 zł;Źródło: Naj