Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z czekoladą"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2078
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2078
Składniki
Porzeczki oczyść, opłucz, osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek. Krem czekoladowo-orzechowy przełóż do miski. Dodaj 25 dag masła, mąkę, 1 szkl. cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą masła i cukru. Dodaj pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy i kaszę mannę. Masę dokładnie zmiksuj.
Ciasto czekoladowe podziel na pół. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Resztę ciasta porwij na kawałki. Wierzch sernika posyp porzeczkami oraz kawałkami ciasta. Piecz 70 minut w temp. 175oC. Udekoruj resztą porzeczek.
105 min; Porcja: 490 kcal; Cena porcji: 1,85 zł;Źródło: Naj