Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinowym musem"
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3071
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 272
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3071
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 272
Składniki
Maliny przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarzną i ociekną. Potem zmiksuj je. Mus dodatkowo przetrzyj przez sitko. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Twaróg przełóż do miski. Dodaj masło i budyń.
Do składników dołóż żółtka, połowę cukru i cukier waniliowy. Zmiksuj. Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Nałóż na przemian masę serową z musem malinowym. Piecz 45 minut w temp. 175oC.
Z cytryny zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, dodaj je do białek. Dosyp resztę cukru. Ubij. Pianę połącz z mąką ziemniaczaną. Bezę wyciśnij na sernik, formując kratkę. Piecz jeszcze 20 minut. Po wystudzeniu zamroź.Źródło: Naj