Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinowym musem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Maliny przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarzną i ociekną. Potem zmiksuj je. Mus dodatkowo przetrzyj przez sitko. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Twaróg przełóż do miski. Dodaj masło i budyń.
Do składników dołóż żółtka, połowę cukru i cukier waniliowy. Zmiksuj. Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Nałóż na przemian masę serową z musem malinowym. Piecz 45 minut w temp. 175oC.
Z cytryny zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, dodaj je do białek. Dosyp resztę cukru. Ubij. Pianę połącz z mąką ziemniaczaną. Bezę wyciśnij na sernik, formując kratkę. Piecz jeszcze 20 minut. Po wystudzeniu zamroź.Źródło: Naj