Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z migdałami w karmelu"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456932
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1254
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2125
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456932
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1254
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2125
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Składniki
Stop 125 g masła, odstaw do wystudzenia. Pokrusz w malakserze biszkopty oraz 75 g ciastek migdałowych. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód blachy posmarowanej tłuszczem.
Obydwa rodzaje twarogu zmiel i wymieszaj w misce. Dodaj 200 g cukru, cukier waniliowy i budyń w proszku. Wbij jaja i wymieszaj. Masę serową rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Sernik piecz 45 min w 175 st. C.
Migdały posiekaj. Na patelnię wsyp 150 g cukru i stop na jasny karmel. Dodaj śmietanę i 2 łyżki masła. Odłóż 2 łyżki masy karmelowej, resztę wymieszaj z migdałami i nałóż na sernik. Wierzch polej kroplami gorącej masy karmelowej.
Czas przygotowania: 75 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień