Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka tarta z gruszką"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425089
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425089
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Składniki
Śmietanę mieszamy z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki obieramy, kroimy na pół, usuwamy środki z pestkami. Wypukłą stronę gęsto nacinamy (nie do końca, w środek można dać na przykład owoce kandyzowane).
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Pieczemy 15 minut w formie do tart w temperaturze 200 stopni.
Na podpieczony spód wylewamy masę śmietanową. Układamy gruszki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy jeszcze 40 min w temp. 180 stopni. Zimne ciasto dekorujemy.Źródło: Rewia