Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka tarta z gruszką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13026
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1478
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5927
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13026
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1478
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5927
Składniki
Śmietanę mieszamy z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki obieramy, kroimy na pół, usuwamy środki z pestkami. Wypukłą stronę gęsto nacinamy (nie do końca, w środek można dać na przykład owoce kandyzowane).
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Pieczemy 15 minut w formie do tart w temperaturze 200 stopni.
Na podpieczony spód wylewamy masę śmietanową. Układamy gruszki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy jeszcze 40 min w temp. 180 stopni. Zimne ciasto dekorujemy.Źródło: Rewia