Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-kwaśne ciasto z agrestem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1140
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1140
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa.
Agrest nakłuj, zalej sokiem jabłkowym, duś 10-15 min. Zmiksuj. Wsyp cukier i galaretki, rozpuść. Mus ostudź.
Ciasto: białka ubij, dodając cukier. Połącz z żółtkami i resztą składników. Piecz ok. 30 min w 180°C. Ciasto ostudź, przekrój na pół, przełóż musem.Źródło: Chwila dla Ciebie