Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe ciasto"
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6692
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 515
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6692
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 515
Składniki
Ubij białka z solą, dodaj cukier, żółtka, wsyp mąkę z proszkiem. Piecz biszkopt 20 min. w temp. 180°C . Ostudź, przekrój na 2 placki.
Masa: kiwi obierz, pokrój w kostkę. Zalej wodą, wsyp szklankę cukru i gotuj chwilę. Przecedź, a w soku rozpuść 2 galaretki. Ostudź. Na biszkopcie rozłóż gotowane kiwi, posyp melisą i zalej 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Stężoną galaretkę przykryj drugim plackiem.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, wlej galaretki rozpuszczone w soku z kiwi, wyłóż na biszkopt. Kiwi obierz, pokrój w talarki, prze- lej wrzątkiem. Ułóż na cieście. Udekoruj melisą, żurawiną, ananasami. Zalej 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wrzątku.
Porcje 15, 80 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 420 kcal
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Bella Relaks