Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe ciasto"
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 52
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7986
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 52
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7986
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Składniki
Ubij białka z solą, dodaj cukier, żółtka, wsyp mąkę z proszkiem. Piecz biszkopt 20 min. w temp. 180°C . Ostudź, przekrój na 2 placki.
Masa: kiwi obierz, pokrój w kostkę. Zalej wodą, wsyp szklankę cukru i gotuj chwilę. Przecedź, a w soku rozpuść 2 galaretki. Ostudź. Na biszkopcie rozłóż gotowane kiwi, posyp melisą i zalej 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Stężoną galaretkę przykryj drugim plackiem.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, wlej galaretki rozpuszczone w soku z kiwi, wyłóż na biszkopt. Kiwi obierz, pokrój w talarki, prze- lej wrzątkiem. Ułóż na cieście. Udekoruj melisą, żurawiną, ananasami. Zalej 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wrzątku.
Porcje 15, 80 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 420 kcal
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Bella Relaks