Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec bananowy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
pół litra śmietany 30-proc., szklanka płatków kukurydzianych , 2 banany, opakowanie niebieskiej galaretki
Galaretkę wymieszaj ze szklanką wrzącej wody. Odlej połowę, schłodź. Śmietanę ubij na sztywno, wlewając połowę zimnej galaretki. Formę keksową o wymiarach 30 na 12 cm wyłóż pergaminem. Wsyp płatki kukurydziane. Wlej śmietankową piankę, wyrównaj, wstaw na 20 min do lodówki. Banany obierz, pokrój na plasterki lub kawałki. Ułóż na piance. Zalej pozo- stałą tężejącą galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie