Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec bananowy"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8631
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4664
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 729
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8631
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4664
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 729
Składniki
pół litra śmietany 30-proc., szklanka płatków kukurydzianych , 2 banany, opakowanie niebieskiej galaretki
Galaretkę wymieszaj ze szklanką wrzącej wody. Odlej połowę, schłodź. Śmietanę ubij na sztywno, wlewając połowę zimnej galaretki. Formę keksową o wymiarach 30 na 12 cm wyłóż pergaminem. Wsyp płatki kukurydziane. Wlej śmietankową piankę, wyrównaj, wstaw na 20 min do lodówki. Banany obierz, pokrój na plasterki lub kawałki. Ułóż na piance. Zalej pozo- stałą tężejącą galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie