Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec bananowy"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
pół litra śmietany 30-proc., szklanka płatków kukurydzianych , 2 banany, opakowanie niebieskiej galaretki
Galaretkę wymieszaj ze szklanką wrzącej wody. Odlej połowę, schłodź. Śmietanę ubij na sztywno, wlewając połowę zimnej galaretki. Formę keksową o wymiarach 30 na 12 cm wyłóż pergaminem. Wsyp płatki kukurydziane. Wlej śmietankową piankę, wyrównaj, wstaw na 20 min do lodówki. Banany obierz, pokrój na plasterki lub kawałki. Ułóż na piance. Zalej pozo- stałą tężejącą galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie