Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel po krakowsku"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 115
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 218
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1283
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 115
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 218
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1283
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw je na 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Placek dodatkowo rozciągnij palcami. Masło stop, odstaw do przestudzenia. Placek posmaruj 2/3 masła, rozłóż na nim wiśnie. Posyp je cukrem, cynamonem i goździkami. Zwiń. Strudel ułóż na blasze.
Posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 180 st. Ciasto posyp cukrem pudrem oraz wiórkami czekolady. Podawaj np. z lodami.
Jedna porcja zawiera: 235 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina