Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z rabarbarem"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
ok. 80 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 10 porcji
Mąkę przesiej, wymieszaj ze szczyptą soli, dodaj żółtko i 125 ml wody. Zagnieć nieklejące się ciasto, uformuj kulę, posmaruj ją olejem, przykryj folią i odstaw na 30 minut.
Gruszki obierz, wykrój gniazda nasienne, pokrój na kawałeczki. Rabarbar oczyść, pokrój w plasterki. Dodaj namoczone wcześniej i odsączone rodzynki, posiekane orzechy, cynamon i cukier. Wymieszaj.
Rozwałkuj ciasto, przenieś na ściereczkę oprószoną mąką i rozciągnij. Posmaruj połową roz topionego masła, posyp tartą bułką i rozłóż farsz równą warstwą. Zwiń ciasto w roladę.
Ułóż roladę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zawinięciem pod spód. Piecz w temperaturze 180°C około 45 minut. Co pewien czas smaruj pozostałym masłem.
Wystudzony strudel posyp cukrem pudrem. Udekoruj rozetkami bitej śmietany i listkami świeżej mięty.Źródło: Kobieta i życie