Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste. i bardzo dobre polecam ....
Zupa Maślacolada Czyli Świeżutkie maślaki z lasu ( Maślak zwyczajny, Maślak...
Odsłon: 40
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 565
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący si...
Odsłon: 198
Zupa Maślacolada Czyli Świeżutkie maślaki z lasu ( Maślak zwyczajny, Maślak...
Odsłon: 40
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 565
Syte ciasteczka na bazie białego sera osłodzone erytrytolem, pod kojarzący si...
Odsłon: 198
Składniki
Mąka + proszek + poł szkl cukru + margaryna + zółtko = ciasto ( wygniatamy rekami bo jest to kruche ciasto ) 2/3 ciasta wyłożyc na blache ( jezeli jest bardzo kruche wykładamy po kawałku) Pozostałe 1/3 podzielic na 2 częśći. Do jednej z nich dodać kakao i włożyc obie części do zamrazalnika na poł godziny. Na ułożone na blaszce ciasto układamy potarte jabłka. Schłodzone białe ciasto zetrzec na tarce i połozyc na jabłka. Nastepnie z białek 1 1 szklanki cukru ( ja daje tylko3/4) ubić piane która nakładamy na ciasto. Póżniej ciemne ciasto ścieramy na tarce i kładziemy na piane Piec 47minut w 170 stopniach C Nie przypalic UWAGI Ja dodaje orzeszki (fistaszki) drobno pokrojone ułozone na górze Uwaga : jesli jabłka sa SOCZYSTE nalezy wycisnąć z nich SOK!!! Bo moze nie dopiec sie spod ciasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!