Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, na rewelacyjnym spodzie z ciasta serowego, z kremem ze śmietanki i mascarpone, no i z malinkami.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 577
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49536
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1294
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 577
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49536
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1294
Składniki
Mąkę zmiksować z masłem i cukrem z wanilią, dodać roztrzepane jajka, wyrobić, dodać pokruszony twaróg i wyrobić. Wszystkie czynności muszą przebiegać szybko, aby ciasto nie zdążyło się się ocieplić. Włożyć na chwilę do lodówki ( u mnie tylko 10 min ). Rozwałkować na grubość 5-7 mm na lekko podsypanej mąką stolnicy i wyłożyć na formę od tarty Brzegi ciasta wywinąć lekko na zew, żeby zaczepiły się o formę, gdyż przy tym rodzaju ciasta mogą opadać do środka podczas pieczenia. Ponakłuwać widelcem, piec ok 25-30 min w temp 200 C do zrumienienia. Z tej ilości ciasta wyszedł spód do tarty 28 cm i 4 małe tartaletki.
Krem śmietankowy Zimną śmietankę i mascarpone ubić razem z cukrem pudrem
Na wystudzony spód wyłożyć krem śmietankowy, na to maliny, oprószyć cukrem pudrem