Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, na rewelacyjnym spodzie z ciasta serowego, z kremem ze śmietanki i mascarpone, no i z malinkami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 46
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 369
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 810
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 46
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 369
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 810
Składniki
Mąkę zmiksować z masłem i cukrem z wanilią, dodać roztrzepane jajka, wyrobić, dodać pokruszony twaróg i wyrobić. Wszystkie czynności muszą przebiegać szybko, aby ciasto nie zdążyło się się ocieplić. Włożyć na chwilę do lodówki ( u mnie tylko 10 min ). Rozwałkować na grubość 5-7 mm na lekko podsypanej mąką stolnicy i wyłożyć na formę od tarty Brzegi ciasta wywinąć lekko na zew, żeby zaczepiły się o formę, gdyż przy tym rodzaju ciasta mogą opadać do środka podczas pieczenia. Ponakłuwać widelcem, piec ok 25-30 min w temp 200 C do zrumienienia. Z tej ilości ciasta wyszedł spód do tarty 28 cm i 4 małe tartaletki.
Krem śmietankowy Zimną śmietankę i mascarpone ubić razem z cukrem pudrem
Na wystudzony spód wyłożyć krem śmietankowy, na to maliny, oprószyć cukrem pudrem