Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1714
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1714
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
kawę zaparzyć w kubku (większym nieco niż szklanka) dodać likier (np. amaretto)...niech stygnie
serek maskarpone zmiksować z adwokatem na jednolita masę
śmietanę ubić na sztywno i dodać do ww.masy serowej. Śmietaka ubije się dobrze gdy będzie schłodzona. Delikatnie lecz dokłądnie wymieszać (nie miksować)
wyłożyć dno pojemnika biszkoptami umaczanymi w kawie z likierem.
Uwaga! Jedbna strona biszkoptu jest z cukrem i tę stronę moczyć!
układać na dno strona bez cukru
gdy całe dno pojemnika pokryte biszkoptami wyłozyc na nie połowę masy serowej
znów położyc warstwę biszkoptów maczanych w kawie z likierem
pokryc pozostałą masa serową
całość oprószyć kakao
wstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny