Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik budyniowy"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł.</strong>
Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina
Masa: budyń wymieszaj z mąką i pół szklanki mleka (możesz dodać 2 żółtka). Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i masłem. Wlej rozrobiony budyń, ugotuj. Ostudź. Masło zmiksuj z budyniem i śnieżką (zamiast śnieżki możesz dodać więcej masła).
Puszkę masy krówkowej włóż do rondla z wodą, ugotuj kajmak (ok. 2 godz.). Cały spód tortownicy wyłóż herbatnikami. Posmaruj ciepłym kajmakiem. Ułóż drugą warstwę herbatników, posmaruj masą budyniową, ułóż herbatniki.
Śmietanę ubij z zagęstnikiem do śmietany. Rozsmaruj na torciku, posyp startą czekoladą. Włóż do lodówki na 10-12 godzin.Źródło: Chwila dla Ciebie