Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Śmietanę mocno podgrzewam. Wrzucam połamaną na kawałeczki czekoladę. Mieszam, aż całkiem się rozpuści. Odstawiam śmietanę do wystudzenia. Żelatynę zalewam wodą. Gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając na małym płomieniu.
Do zimnej śmietany dodaję sok i skórkę cytrynową. Ubijam na sztywno, delikatnie łączę z żelatyną.
Biszkopty tnę na połówki. Stawiam je pionowo wokół brzegu tortownicy. Wylewam masę. Schładzam.
Truskawki myję, osuszam, tnę na połówki. Układam z nich rozetę na wierzchu gotowego torciku.
Dla liczących kalorie: Śmietanę zastąp gęstym jogurtem naturalnym. Dodaj jednak do niego więcej żelatyny (7 łyżeczek).
<strong>Przepis nadesłała pani Ilona Wójcik z Minska Maz.</strong>Źródło: Tina