Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2850
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3925
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 639
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2850
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3925
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 639
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3857
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Śmietanę mocno podgrzewam. Wrzucam połamaną na kawałeczki czekoladę. Mieszam, aż całkiem się rozpuści. Odstawiam śmietanę do wystudzenia. Żelatynę zalewam wodą. Gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając na małym płomieniu.
Do zimnej śmietany dodaję sok i skórkę cytrynową. Ubijam na sztywno, delikatnie łączę z żelatyną.
Biszkopty tnę na połówki. Stawiam je pionowo wokół brzegu tortownicy. Wylewam masę. Schładzam.
Truskawki myję, osuszam, tnę na połówki. Układam z nich rozetę na wierzchu gotowego torciku.
Dla liczących kalorie: Śmietanę zastąp gęstym jogurtem naturalnym. Dodaj jednak do niego więcej żelatyny (7 łyżeczek).
<strong>Przepis nadesłała pani Ilona Wójcik z Minska Maz.</strong>Źródło: Tina