Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kolorowy! :)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15081
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2630
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8880
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15081
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2630
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8880
Składniki
Ciasto robię 3 z wyżej wymienionych składników, od największego do najmniejszego, tak, aby wyszło półkole. Ja robiłam murzynki, (dzieci uwielbiają) :), ale można również z biszkoptów zwykłych.
Murzynek:Rozpuścić margarynę razem z cukrem, cukrem wan i kakao, dodać mleko i podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.Piec w 200 stopniach ok 40 minut
Kremówkę ubijać, dodać śmietan fix i cukier puder.
Gotową masą przekładamy przygotowane krążki ciasta i smarujemy całe, następnie dekorujemy cukierkami i gotowe! :)