Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik mascarpone"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1415
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4056
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1415
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4056
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Składniki
Jajka z cukrem zmiksuj. Dodaj szklankę mąki, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie . Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz 30-40 minut. Przestudź i rozkrój na 3 placki.
Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cukier puder i roztopioną czekoladę.
Każdy krążek biszkoptu nasącz herbatką z alkoholem, nałóż po jednej części masy mascarpone i pokrojone truskawki. Brzeg tortu również posmaruj masą. Wierzch udekoruj czekoladą i resztą truskawek.
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV