Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik mascarpone"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6986
Składniki
Jajka z cukrem zmiksuj. Dodaj szklankę mąki, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie . Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz 30-40 minut. Przestudź i rozkrój na 3 placki.
Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cukier puder i roztopioną czekoladę.
Każdy krążek biszkoptu nasącz herbatką z alkoholem, nałóż po jednej części masy mascarpone i pokrojone truskawki. Brzeg tortu również posmaruj masą. Wierzch udekoruj czekoladą i resztą truskawek.
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV