Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik ptysiowy "Piramida smaków""
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Składniki
Do garnka włóż masło. Wlej 2 szkl. wody. Zagotuj. Wsyp mąkę pszenną, mieszając, gotuj dalej. Kiedy masa zacznie odstawać od ścianek garnka, zdejmij go z ognia. Wbij 1 jajko i odstaw na 10 minut.
Potem kolejno wbij pozostałe jajka. Utrzyj mikserem gładkie ciasto. Trzy jednakowe tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie każdej rozsmaruj porcję ciasta. Placki piecz po 30 minut w temp. 225 st. Żelatynę namocz w 1/3 szkl. zimnej wody, odstaw, by spęczniała.
Agrest opłucz, oczyść. Włóż do garnka. Dodaj połowę cukru i szklankę wody. Gotuj 5–7 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do agrestu, zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Żelatynę rozpuść, podgrzewając.
Kwaśną śmietanę wymieszaj z resztą cukru. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Obie śmietany wymieszaj i połącz z żelatyną. Placki przełóż kremem śmietanowym oraz masą agrestową. Gotowy torcik oprósz cukrem pudrem.
godziny i 15 minut; Cena porcji: 1,65 zł; Porcja: 420 kcal.Źródło: Naj