Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śmietankowy na kefirze"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 30
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 868
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 666
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 30
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 868
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 666
Składniki
Margarynę, jajka, marmoladę, kakao, cukier, kefir i cynamon zmiksuj na gładką masę. Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą, dodaj do ciasta, wyrób. Przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Bita śmietana: zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody, ubij. Połowę śmietany rozsmaruj na cieście, ułóż część pokrojonych truskawek. Rozsmaruj resztę śmietany. Udekoruj wg uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie