Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z mandarynkami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 189
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 189
Składniki
30 min (plus chłodzenie). Porcja: 380 kcal. Cena porcji: ok. 1 zł.
Czekoladę połam. Wrzuć do rondla. Dodaj krem czekoladowy, podgrzewaj, aż czekolada i krem się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z masą czekoladową. Wmieszaj żelatynę. Biszkopt ułóż na dnie tortownicy. Posmaruj połową konfitury. Wylej krem. Schłodź.
Mandarynki obierz, potnij w plasterki. Resztę konfitury podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki tortu. Tort udekoruj plasterkami mandarynek oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj