Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z zapiekanymi brzoskwiniami"
Schab w sosie grzybowym podawaj na gorąco, najlepiej z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 813
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 147
Schab w sosie grzybowym podawaj na gorąco, najlepiej z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 813
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 147
Składniki
Białka schłodź, połącz z octem i sokiem z pomarańczy. Ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Dwie tortownice wyłóż pergaminem. Na spodach rozsmaruj po porcji masy. W jednym blacie na środku zrób wgłębienie. Susz 60 minut w 100oC.
Brzoskwinie rozetnij, usuń pestki. Miąższ potnij na cząstki, posmaruj masłem. Piecz 15 minut w temp. 180oC.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Przełóż nią zimne blaty. Na torciku ułóż brzoskwinie. Udekoruj melisą i cukrem pudrem.Źródło: Naj