Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort bananowy"
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17802
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6718
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17802
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6718
Składniki
Białka ubij z pół szkl. cukru. Żółtka utrzyj z resztą cuk ru, połącz z białkami, mąką, pro szkiem, skórką. Piecz 40 min w temp. 180°C. Rozkrój na 3 krążki. Z mąki i mleka ugotuj budyń. Żółtka utrzyj z cukrem, wanilią, wlej. Zagotuj. Zimny utrzyj z mas łem, zmieszaj z bananami. Krążki nasącz ponczem, przełóż je kremem. Wytnij serce, udekoruj.
Porcje: 10. Przygot.: 35 min. Cena: 1,90 zł. Kalorie: 380 kcal.
Przepis nadesłała Karolina Piątek z Rokitnicy</strong>Źródło: Takie jest życie