Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort bananowy"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2777
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 756
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2777
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 756
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Składniki
Białka ubij z pół szkl. cukru. Żółtka utrzyj z resztą cuk ru, połącz z białkami, mąką, pro szkiem, skórką. Piecz 40 min w temp. 180°C. Rozkrój na 3 krążki. Z mąki i mleka ugotuj budyń. Żółtka utrzyj z cukrem, wanilią, wlej. Zagotuj. Zimny utrzyj z mas łem, zmieszaj z bananami. Krążki nasącz ponczem, przełóż je kremem. Wytnij serce, udekoruj.
Porcje: 10. Przygot.: 35 min. Cena: 1,90 zł. Kalorie: 380 kcal.
Przepis nadesłała Karolina Piątek z Rokitnicy</strong>Źródło: Takie jest życie