Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort bananowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11018
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11669
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1001
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11018
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11669
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1001
Składniki
Białka ubij z pół szkl. cukru. Żółtka utrzyj z resztą cuk ru, połącz z białkami, mąką, pro szkiem, skórką. Piecz 40 min w temp. 180°C. Rozkrój na 3 krążki. Z mąki i mleka ugotuj budyń. Żółtka utrzyj z cukrem, wanilią, wlej. Zagotuj. Zimny utrzyj z mas łem, zmieszaj z bananami. Krążki nasącz ponczem, przełóż je kremem. Wytnij serce, udekoruj.
Porcje: 10. Przygot.: 35 min. Cena: 1,90 zł. Kalorie: 380 kcal.
Przepis nadesłała Karolina Piątek z Rokitnicy</strong>Źródło: Takie jest życie