Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort biszkoptowy z mandarynkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9548
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20810
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9548
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20810
Składniki
Białka ubijamy na pianę. Ubijając, dodajemy żółtka i obydwie mąki. Mieszamy, przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temperaturze 180oC. Studzimy i kroimy na trzy części.
Z cukru, proszku budyniowego i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną w łyżce wody kawę, mieszamy. Masę studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Sok odsączony z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia