Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort biszkoptowy z mandarynkami"
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19039
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20398
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19039
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20398
Składniki
Białka ubijamy na pianę. Ubijając, dodajemy żółtka i obydwie mąki. Mieszamy, przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temperaturze 180oC. Studzimy i kroimy na trzy części.
Z cukru, proszku budyniowego i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną w łyżce wody kawę, mieszamy. Masę studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Sok odsączony z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia