Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort cappuccino"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 32
Świąteczne smaki.
Odsłon: 68
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 32
Świąteczne smaki.
Odsłon: 68
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier. Mieszaj, dodając żółtka, przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kakao. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 40 min w 160°C.
Masę karpatkową przygotuj według instrukcji. Ostudź, posmaruj ciepły biszkopt (do masy możesz dodać pokrojone kandyzowane owoce). Schłodź.
Masa: 1/3 szklanki mleka wymieszaj z kawą cappuccino. Wlej do reszty gotującego się mleka. Zagotuj. Ostudź, wstaw na godzinę do lodówki. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Schłodzone cappuccino zmiksuj z bitą śmietaną i zagęstnikiem na puszystą masę. Dodaj żelatynę, miksuj 2-3 minuty. Masą posmaruj biszkopt. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie