Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czapka Dziadka Mroza"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 969
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3950
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19032
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 969
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3950
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19032
Składniki
Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Masę wyłóż do tortownicy. Piecz w temperaturze 160° C przez 40 minut. Schłódź.
Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj i schłódź. Połącz z bitą śmietaną. Na cieście rozłóż plasterki bananów i przykryj je masą śmietanową, tworząc półkulę (czapkę). Wstaw tort do lodówki.
Śmietankę ubij z cukrem waniliowym, część odłóż, a resztę zafarbuj na czerwono. Czerwoną masą napełnij worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką. Cały tort ozdób drobnymi kopczykami.
Resztę bitej śmietany przełóż do worka cukierniczego z gładką końcówką i wyciśnij na dolną krawędź czapki, aby powstała lamówka z kożuszka. Na szczycie zrób kopczyk, czyli pompon. Gotowy tort wstaw do lodówki.
<strong>Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 190 kcal.</strong>Źródło: Na żywo