Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier, żółtka oraz resztę składników. Piecz 20 min w temp. 190°C. Ostudź, przetnij na dwa krążki.
Warstwa I: śmietanę ubij ze śmietan-fiksem, rozłóż na spodnim krążku, przykryj drugim. Warstwa II: kakao rozpuść we wrzątku. Włóż kukułki i podgrzewaj, aż się rozpuszczą. Włóż obie pokruszone czekolady i rozpuść. Do zimnej masy wlej spirytus, wymieszaj. Posmaruj biszkopt, odstaw do stężenia.
Warstwa III: ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Posmaruj masę kukułkową. Warstwa IV: kakao rozpuść w wodzie, dodaj margarynę i zagotuj. Włóż obie czekolady, rozpuść, wlej spirytus, posmaruj ciasto. Polej białą czekoladą.
Porcje 15. Przygot. 120 min. Cena 2,50 zł. Kalorie 480 kcal.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Takie jest życie