Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę, bo lubię-lubię więc piekę......
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20757
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28556
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4420
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20757
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28556
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4420
Składniki
0,5l kremówki zagotować z roztopioną czekoladą, ostudzić -schłodzić. Jaja ubić na puszystą pianę z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Wyłożyć na tortownicę śr.24, piec około 25 minut w temp. 180 stopni. ( jak widać na fotce, ja z podanych składników piekłam dwa mniejsze i do jednego dodałam łyżkę kakao. Po wystudzeniu przekroiłam na pół każdy biszkopt) Ostudzony biszkopt nasączyć przegotowaną wodą z cytryną. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno ze śmietanfixem i cukrem do smaku. Wsypać wiórka czekoladowe, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt, schładzać w lodówce.
Śmietankę czekoladową, która już nam się schłodziła ubijamy na najwyższych obrotach ze śmietanfix-em, dekorujemy torcik....i już niebawem znika z talerzyka:-)