Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę, bo lubię-lubię więc piekę......
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
0,5l kremówki zagotować z roztopioną czekoladą, ostudzić -schłodzić. Jaja ubić na puszystą pianę z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Wyłożyć na tortownicę śr.24, piec około 25 minut w temp. 180 stopni. ( jak widać na fotce, ja z podanych składników piekłam dwa mniejsze i do jednego dodałam łyżkę kakao. Po wystudzeniu przekroiłam na pół każdy biszkopt) Ostudzony biszkopt nasączyć przegotowaną wodą z cytryną. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno ze śmietanfixem i cukrem do smaku. Wsypać wiórka czekoladowe, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt, schładzać w lodówce.
Śmietankę czekoladową, która już nam się schłodziła ubijamy na najwyższych obrotach ze śmietanfix-em, dekorujemy torcik....i już niebawem znika z talerzyka:-)