Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to dość szybki i łatwy przepis, jednocześnie każdemu smakuje zarówno i tym co nie przepadają za słodyczami jak i tym co przepadają.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163938
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 288
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 68
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163938
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 288
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 68
Składniki
Wsypać do miski (korzystam z ceglanej miski wraz z drewnianą kulą do ucierania) cukier puder, żółtka, cukier waniliowy oraz kostkę masła(masło zawsze trochę rozdrabniam/kroje nożykiem na mniejsze części by się lepiej to wszystko się ucierało) . To wszystko ucieramy do białości. Obrać jabłka(najlepsze renety, ewentualnie jabłka soczyste o skórce żółtej. i zetrzeć na grubej tarce do tej samej miski.Następnie wszystko dobrze wymieszać. Następnie bierzemy tortownice (okrągła foremkę do tortów). Na sam spód układamy połamane herbatniki, na to położyć masę jabłkową i znowu herbatniki i na to masę jabłkową. Wstawić do lodówki. Polać polewą. W zależności od herbatników i jabłek tort ten powinien leżeć całą noc lub też cały dzień. Ja zawsze wkładam na jeden dzień wtedy to wszystkie smaki ładnie się przenikają. I tort wtedy lepiej smakuje.