Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to dość szybki i łatwy przepis, jednocześnie każdemu smakuje zarówno i tym co nie przepadają za słodyczami jak i tym co przepadają.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7527
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7527
Składniki
Wsypać do miski (korzystam z ceglanej miski wraz z drewnianą kulą do ucierania) cukier puder, żółtka, cukier waniliowy oraz kostkę masła(masło zawsze trochę rozdrabniam/kroje nożykiem na mniejsze części by się lepiej to wszystko się ucierało) . To wszystko ucieramy do białości. Obrać jabłka(najlepsze renety, ewentualnie jabłka soczyste o skórce żółtej. i zetrzeć na grubej tarce do tej samej miski.Następnie wszystko dobrze wymieszać. Następnie bierzemy tortownice (okrągła foremkę do tortów). Na sam spód układamy połamane herbatniki, na to położyć masę jabłkową i znowu herbatniki i na to masę jabłkową. Wstawić do lodówki. Polać polewą. W zależności od herbatników i jabłek tort ten powinien leżeć całą noc lub też cały dzień. Ja zawsze wkładam na jeden dzień wtedy to wszystkie smaki ładnie się przenikają. I tort wtedy lepiej smakuje.