Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort malinowy"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 533
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 533
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj mąki wymieszane z proszkiem na przemian z żółtkami. Ciasto wylej na blaszkę 25x36 cm. Piecz ok. 25 min w 170°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Mus: maliny (mogą być mrożone) podgrzej z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj żelatynę, gotuj minutę. Ostudź. Mus rozsmaruj na jednym cieście.
Śmietana: czekoladę stop z mlekiem, ostudź. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Dodaj czekoladę, połącz. 1/3 masy rozsmaruj na musie malinowym. Przykryj drugim ciastem. Wierzch i boki udekoruj resztą śmietany, schłodź.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie