Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort malinowy"
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 906
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1236
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 233
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 906
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1236
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 233
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj mąki wymieszane z proszkiem na przemian z żółtkami. Ciasto wylej na blaszkę 25x36 cm. Piecz ok. 25 min w 170°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Mus: maliny (mogą być mrożone) podgrzej z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj żelatynę, gotuj minutę. Ostudź. Mus rozsmaruj na jednym cieście.
Śmietana: czekoladę stop z mlekiem, ostudź. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Dodaj czekoladę, połącz. 1/3 masy rozsmaruj na musie malinowym. Przykryj drugim ciastem. Wierzch i boki udekoruj resztą śmietany, schłodź.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie