Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
Jajka rozdzielic.Bialka ubic.Powoli wsypywac 20 dag.cukru.Dosac zoltka,wymieszac.Make polaczyc z proszkiem do pieczenia.Powoli wsypywac do jajek.Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac.Spod tortownicy wylozyc papierem pergaminowym,wypelnic masa biszkoptowa.Forme wstawic do wczesniej nagrzanego piekarnika,biszkopt piec 35 min. w temp. 170C.Wyjac z pieca,ciasto natychmiast oddzielic ostrym nozem od brzegow tortownicy,zupelnie wystudzic.Smietane ubic na szytwno,wsypujac przy tym zagestniki i 3 lyzeczki cukru.Troche bitej smietany przelozyc do szprycki.Pozostala delikatnie wymieszac z cappuccinoBidzkopt przekroic na 3 czesci.Spodni krazek posmarowac kremem przykryc drugim krazkiem tez go posmarowac kremem i przykryc 3 ostatnim karazkiem.Gore i boki tortu posmarowac reszta kremu.Wierzch na koncu jeszcze orouszyc kakao,w okol bokow wycisnac ze szprycki male smietankowe rozyczki i udekorowac je czekoladowymi ziarenkami kawy.