Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4258
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4258
Składniki
Jajka rozdzielic.Bialka ubic.Powoli wsypywac 20 dag.cukru.Dosac zoltka,wymieszac.Make polaczyc z proszkiem do pieczenia.Powoli wsypywac do jajek.Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac.Spod tortownicy wylozyc papierem pergaminowym,wypelnic masa biszkoptowa.Forme wstawic do wczesniej nagrzanego piekarnika,biszkopt piec 35 min. w temp. 170C.Wyjac z pieca,ciasto natychmiast oddzielic ostrym nozem od brzegow tortownicy,zupelnie wystudzic.Smietane ubic na szytwno,wsypujac przy tym zagestniki i 3 lyzeczki cukru.Troche bitej smietany przelozyc do szprycki.Pozostala delikatnie wymieszac z cappuccinoBidzkopt przekroic na 3 czesci.Spodni krazek posmarowac kremem przykryc drugim krazkiem tez go posmarowac kremem i przykryc 3 ostatnim karazkiem.Gore i boki tortu posmarowac reszta kremu.Wierzch na koncu jeszcze orouszyc kakao,w okol bokow wycisnac ze szprycki male smietankowe rozyczki i udekorowac je czekoladowymi ziarenkami kawy.